Cançons

lunes, 3 de noviembre de 2014

GIMP


El GIMP és un programa lliure, adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges, funciona en mapa de bits. Aquest programa ha anat evolucionant amb el temps, les seves eines són més potents. GIMP llegeix la majoria dels formats de fitxers gràfics, entre ells jpg, gif, png, pcx, tiff, i els de Photoshop, a més a més té el seu propi format: xcf.

Es pot utilitzar com a simple programa de dibuix, com a programa de retoc fotogràfic professional, com a sistema de processament massiu en línia, com a dissenyador massiu d'imatges de producció, com a convertidor de formats gràfics... Serveix per processar gràfics i fotografies digitals. Els típics usos són: creació de gràfics i logotips, canviar de mida les imatges, retallar fotografies, canviar els colors, eliminar elements, i fins i tot per crear imatges animades senzilles. És la primera gran aplicació lliure per usuaris, és l'alternativa lliure al Photoshop, tot i que aquest domina el mercat.





Entre d'altres, hi trobem aquestes funcionalitats:


Joc complet d'eines de dibuix, incloent-hi Pinzell, Llapis, Aerògraf, Clonador, etc.

Eines de selecció simples, per forma o per color, i eines de selecció avançada del primer pla.

Disseny per capes i per canals.

Imatges animades.

Fractals.

Imatges vectorials SVG.

Eines per a crear imatges per a pàgines web.

Joc complet de filtres i efectes.

Compatible amb la majoria de formats d'imatge propietaris i lliures. Fins i tot SVG, PDF i PS.

Permet incorporar diversos connectors, filtres i extensions. Per exemple, per al tractament d'imatges RAW. 





Enllaç a la descàrrega: http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP


  
· Logotip Atomium Institut Pere Ribot


Aquest treball l'he realitzat a partir d'una imatge d'un atomium, he creat unes esferes i les he pintat amb un degradat de diferents colors, he creat unes barres que ajuntaven les diferents esferes amb dos tipus de degradat referents als colors de les esferes.
Després he eliminat el fons i m'ha quedat la imatge creada gràcies a les capes que he anat creant.
En un foli a part he creat un títol, i l'he hagut d'exportar per poder obtenir-lo i penjar-lo a l'altre full. He superposat les capes i mogut el títol tal i com volia per crear el meu logotip. Per finalitzar l'he exportat a imatge png.

L'he trobat més complicat que l'inkscape ja que costava editar les figures i moltes vegades he hagut de tornar-ho a fer eliminant-ho tot, però quan tens pràctica és molt útil i sencill.