Cançons

lunes, 23 de marzo de 2015

PODCAST AUDACITY

PODCAST

El terme podcàsting deriva de les expressions anglosaxones 'Play-On-Demand' (POD), que vol dir 'reprodueix en demanda' i 'broadcasting', que vol dir radiodifusió o webcasting. El podcàsting generalment s'utilitza amb arxius d'àudio si bé aquesta tecnologia es pot utilitzar per a qualsevol classe d'arxiu, incloent-hi actualitzacions de programari, imatges i vídeos.
És a dir, el podcàsting permet l'enregistrament de ràdio per Internet o programes d'àudio d'Internet similars. Aquests enregistraments es poden descarregar a un reproductor portàtil (com per exemple un iPod) per poder escoltar l'enregistrament a qualsevol lloc o bé directament des de l'ordinador.

L'enllaç a la pàgina principal de Podcast és: http://www.podcast.es/index.php

Amb Podcast em vaig crear un compte on vaig haver de penjar diferents episodis de música que havia creat amb Audacity, i seguidament vaig penjar els mp3 al meu blog.

Projecte amb Audacity: Descargar Podcast
Exercici 5 amb Audacity: Descargar Podcast
Exercici 6 amb Audacity: Descargar Podcast 




jueves, 5 de marzo de 2015

AUDACITY

Edició i gestió de so digital

Multimèdia
Dit de la tècnics, l'aparell, etc., que combina diversos mitjans tècnics d'informació.
Tipus: 
- Multimèdia lineal: l'usuari no té control sobre la navegació. L'objecte multimèdia avança de principi a fi. Per exemple: una pel·lícula.
- Multimèdia no lineal: el sistema permet la interactivitat per controlar l'avenç de l'objecte multimèdia; es pot saltar d'un lloc a un altre o d'un objecte a un altre enllacat, com, per exemple, en un DVD amb menús.

Formats d'àudio
Un format d'àudio és un contenidor multimèdia que guarda una gravació d'àudio (veus, música, sons). Cada arxiu és diferent de l'altre segons les seves propietats d'emmagatzematge de dades, de reproducció i d'utilització en un sistema d'administració d'arxius.

Compressió de fitxes d'àudio
En el procés de digitalització dels sons els fitxers generats són grans, depenent de la durada i freqüència de mostreig. Per aconseguir fitxers més petits s'apliquen sistemes de compressió.
Un sistema de compressió d'àudio és un conjunt d'algoritmes matemàtics aplicats per a reduir els fitxers d'àudio. Aquests algoritmes de compressió d'àudio habitualment es diuen còdec. El còdec codifica i descodifica les dades de l'àudio mentre aquestes dades són emmagatzemats en un arxiu de so amb un format específic.

Tipus de formats

Hi ha tres grups principals de formats d'arxius d'àudio:
- Sense comprimir: wav (en windows), aiff (en MAC) o au (Unix i Linux).
- Comprimit sense pèrdua (Lossless): flac, mpeg-4 sls, atrac, Apple Lossless. Aquest format necessita més temps de procesament que els formats sense comprimir però és més eficient en quant l'espai que ocupa. 
- Comprimit amb pèrdua (Lossy): mp3 i wma (Windows Media Audio).

Còdec

Còdec és l'algortime de compressió que s'utilitza perquè ocupi menys espai.


AUDACITY
 
Audacity és una aplicació informàtica multiplataforma lliure, que es pot fer servir per grabar i editar àudios. Es troba disponible en el sistema operatiu lliure Linux, Windows i Mac.







· Enllaç a la descàrrega: http://audacity.sourceforge.net/ 


Exercicis realitzats amb l'audacity

· En el primer exercici havia de crear 3 sorolls, amb l'eina genera i soroll on hi havien 3 sorolls diferents i havia de modificar-los al gust. 




· En el següent exercici vaig haver de crear l'escala de notes amb diferents tons generats a diferents volums i variacions per crear-la correctament.


· L'últim exercici a fer va ser editar pistes de so i aplicar-hi efectes, amb tres músiques les vaig editar perquè quedessin ben posades i vaig afegir-hi veu.

 


· Al acabar els tres exercicis vaig fer un projecte amb el meu company Oriol Serradell, havíem de simular una situació parlant i aplicar-hi sons per fer-la més reals, va ser un projecte molt entretingut on vam haver de treballar correctament per un bon resultat final. També vam haver d'editar els sons i les veus.




Treballar amb l'audacity m'ha semblat fàcil i entretingut, és una eina útil per editar fitxers de so i crear-ne alguns. M'ha agradat molt.